Nytt & Noterat i Brf Grindstugan oktober 2022

Gemensam höst-städdag söndag 30 oktober kl 10.00

Städdagarna på våren och hösten är till för att vi som bor i förening gemensamt rensar och gör snyggt i vår utemiljö och i vissa utrymmen i fastigheterna. Det här är också ett tillfälle att träffas och lära känna varandra. Efter arbetet avrundar vi omkring kl 12 med lite korvgrillning och mingel.

Vi ses kl 10 på gräsmattan mellan 97:an och 101:an och fördelar arbetet.

Fokus för städdagen är:

  • Nedtagning och klippning av grenar/träd/buskar
  • Kratta och ta bort skräp runt husen och garaget
  • Rengöra gångar från ogräs och mossa
  • Rensa i rabatter
  • Städa sopkärlsskåpen
  • Flytta ut/in ev utemöbler
  • Städning av vissa källarutrymmen: cykelrum, torkrum, mangelrum, hobbyrum, styrelserum, uthyrningsrum (inkl. tvätt av textilier), etc.

Kom gärna med förslag till styrelsen om annat du tycker behöver göras på städdagen.

Containern

I samband med städdagen kommer en container att placeras utanför gaveln vid Tranebergsvägen 120. Här finns möjlighet för oss boende att slänga egna grovsopor. Men observera att man inte får slänga elektronik, glödlampor, kemikalier (färg etc), däck eller matsopor i containern. Föreningen får en straffavgift om det finns något av detta i containern. Är du osäker på vad du får slänga, så fråga någon i styrelsen innan du kastar det i containern.

ÅRSSTÄMMAN SENARELAGD

På grund av att vi bytt ekonomiförvaltning har HSB bett om ytterligare en månad för att göra årsredovisningen. Därför senarelägger vi årsstämman. Med tanke på att slutet av december brukar vara reserverad för familj eller vänner kommer årsstämman att hållas i januari i stället. Detta ligger inom ramen för våra stadgar.Anslag för detta kommer att sättas upp i portarna i god tid i förväg.

Vi behöver nya styrelseledamöter

Vill du vara med och påverka och bidra till utvecklingen av föreningen? Ta då möjligheten inför årsstämman. Anmäl ditt intresse direkt till styrelsen (vi förmedlar ert namn till valberedningen). Vi behöver nu kandidater till minst två nya ordinarie styrelseledamoter och en ny styrelsesuppleant (styrelsen väljs på årsstämman). Det är viktigt att vår förening har en komplett styrelse. Vill du veta mer om vad det innebär att delta i styrelsen så är städdagen den 30 oktober ett bra tillfälle att prata med dem som är med i styrelsen idag. Föreningen behöver även en vice revisor.

Tänk på att hålla din dörr låst

Det har förekommit att någon obehörig person har känt på bostadsdörrhantag. Tänk på att låsa din dörr även när du är hemma.

Lufta inte radiatorerna

Nu börjar det bli lite kallare och då kan det kännas som att radiatorerna (elementen) inte riktigt hänger med. De styrs av utetemperaturen och vi har en avgasare kopplad till systemet som tar bort överskottsluft. Vi vill påminna om att radiatorerna därför inte behöver luftas.

Ta gärna bort reklamblad på portdörrarna

En del företag har den dåliga smaken att tejpa fast reklamlappar på våra entrédörrar. Det är inte ok. Vi vill gärna uppmana er att ta bort sådant direkt. MEN tillfällig information om lägenhet till salu ska förstås få sitta kvar.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen

Kajsa, José, Kimberly, Adrian, Camilla, Claes, Björn och Staffan


Warning: Division by zero in /data/7/1/71589f20-0f23-4f32-adce-5139950928b8/brfgrindstugan.se/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1415