Vårbrev Brf Grindstugan 2019

Ny tvättstugebokning
Den nya tvättstugebokningen verkar ha fallit väl ut. Det går snabbt och smidigt att boka eller avboka sin tid i systemet. Har man inte en smart telefon eller en dator så går det bra att boka via bokningstavlorna vid tvättstugorna. Man kan även boka uthyrningsrummet och hobbyrummet via appen, dator eller bokningstavlor.

Trappmålningen är snart klar
Som de flesta kanske har märkt har vi målat om trapporna och att vi satt in nya, lite starkare lampor. I samband med målningen av trapporna fick vi ett riktigt bra pris på offert på målning av källargångar och cykelrum. Eftersom ingenting gjorts i källare och tvättstugor på ganska många år antog vi offerten. Målningen i källare gäller väggar, tak (där det inte finns rör) och golv.

Målningen av källargångar, cykelrum och tvättstugor påbörjas vecka 8
Cyklarna och annat som står i cykelrummen kommer att flyttas temporärt under målningstiden. Flytta gärna dina cyklar eller annat som du har i cykelrummet själv. När just ditt cykelutrymme kommer att målas framgår nedan. Även tvättstugorna kommer att påverkas under målningen kommer tvättstugan att vara otillgänglig i en vecka (dock inte båda samtidigt). Även golven ska målas så man får inte gå in där. Källargångarna ska också målas och får då inte beträdas på 24 timmar. Vet man att man har saker i källaren man behöver komma åt så är det bättre att hämta upp dem innan målningen påbörjas. Det kommer att sättas upp anslag i portarna och följ anvisningarna från målarna angående när man kan beträda gångarna igen.

vecka 8-9: Målning av källargångar i hus 118-120, målning av yttre cykelrum start 29/2, samt fortsättning målning källargångar.
vecka 10: Målning tvättstuga  och källargolv i hus 91-97. Tvättstugan är uppbokad av städ/service under den tiden man inte får beträda den.
vecka 11: eventuellt målning av cykelrum 2 i hus 118-120
vecka 12: Målning tvättstuga och källargolv i hus 101-107 Tvättstugan är uppbokad av städ/service under den tiden man inte får beträda den.
vecka 13: Målning cykelrum 1 i både hus 91-97 och 101-107 – alla cyklar och annat som finns där ska då flyttas till cykelrum 2 (instruktioner kommer att finnas vid cykelrummen)
vecka 14: Målning cykelrum 2 i både hus 91-97 och 101-107 – alla cyklar och annat som finns där ska då flyttas till cykelrum 1 (instruktioner kommer att finnas vid cykelrummen)

Städdag i föreningen 28 april

Städdagarna är till för att vi som förening rensar och gör snyggt i vår utemiljö. Det är också en möjlighet att bli av med bråte i källare etc. Det kommer att komma upp anslag om detta i portarna senare också. Har man inte möjlighet att medverka på själva städdagen så kommer föreningen att tillhandahålla uppgifter som man kan utföra på annan dag, som t.ex. städa tvättstugorna, dammsuga källargångar, städa uthyrningsrummet. Man får anmäla till styrelsen och sedan kan vi bocka av att ni varit med och hjälpt till.

Garageplatser
Föreningen har för närvarande två lediga garageplatser. Kostnaden för garageplats är för närvarande 500 kr/månad. Är man intresserad av att hyra ett garage, så anmäler man detta till RBFast (RBFast.brf@riksbyggen.se).

Städning i trapporna
Trapporna har bitvis städats sönder (när man använt stora kvastar som gjort hål i väggarna nere vid socklarna). Föreningen har köpt in ett antal små kvastar med uppsamlare som kommer att ställas i varje port (längst ner vid gamla soputrymmet). Det kommer också en ny städordning där man får två månader om året där man ska sopa hela trappan och våttorka minst en gång. Kan man inte sin tilldelade tid, så får man prata med sina grannar eller ordna med någon annan som sköter städningen åt en.

Felanmälan som avser fastigheten sker till vår fastighetsförvaltare Jensen Drift AB www.jensendrift.se/felanmalan.  Tack för att du också meddelar styrelsen att du felanmält. Tänk på att din bostadsrätt är ditt ansvar, så att om du felanmäler något i din bostadsrätt som ryms inom bostadsrättsinnehavarens ansvar så kommer du att debiteras. Gränsdragningslista finns under dokumentarkivet på vår hemsida.

Vi vill också påminna om att föreningen har ett uthyrningsrum (källaren i port 97). Det kostar 150 kr/natt att hyra. Där finns två sängar, täcken, kuddar och en vattenkokare. Toalett finns också i källaren. Vill man boka rummet, så gör man det via appen eller via bokningstavlorna som finns vid tvättstugorna (port 91 och 105). Betalning sker vid hämtning av nyckel, eller med Swish innan man hämtar nyckeln. Swishnumret är 1232274744. Ansvarig för uthyrningsrummet är Maria Carlsson (port 103)

Hobbyrum
Föreningen har också ett hobbyrum som kan låna om man t.ex. ska måla något större som ett bord eller en stol. Bokning av hobbyrummet sker också via appen, dator eller bokningstavlorna vid tvättstugorna. Ansvarig för hobbyrummet är Maria Carlsson (port 103)

Med vänliga hälsningar

Styrelsen

(Kajsa, Monica, Carina, Maria, Maria, Staffan)


Warning: Division by zero in /data/7/1/71589f20-0f23-4f32-adce-5139950928b8/brfgrindstugan.se/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1415