Sommarbrev 2021

Semestertider

Sommaren är snart här och då är det kanske flera av oss som reser bort nu när vi möjligen får börja röra på oss igen i takt med att vi blir vaccinerade mot Covid. Som vanligt ber vi alla att ha ögon och öron öppna för eventuella oönskade besök, ta gärna en extra sväng runt husen.

Var noga med att stänga källardörrar etc. Samma sak gäller för garagedörrarna. Vi har inbrott av och till vid dessa dörrar. Ni som har balkonger mot baksidan kan också hålla uppsikt så att det inte står bord eller stolar precis under era balkonger.

Trädgårdsskötsel

Vi har avtal på gräsklippning runt våra fastigheter. Övrig skötsel gör vi själva. Föreningen har redskap som går bra att låna. Ni får gärna ansa buskar under juli/ aug. Kontakta styrelsen om du behöver låna något.

Grill-/uteplatser

Föreningen har tre uteplatser. Två stycken finns för port 91-107, de ligger bakom port 101 och en lite mindre bakom port 105-107. En grillplats finns för port 118-120. Eftersom grillsäsongen är nära nu och man kanske stannar hemmavid även i sommar, så har styrelsen gjort grillplatserna bokningsbara. Så att man kan vara säker på att man verkligen får tillgång till grillplatsen när man önskar. Vi har gjort så att man kan boka max två tillfällen åt gången och lagt upp två tider 12-18 och 18-22. Grillplatserna bokas via tvättstugeappen.

Uthyrningsrummet

Styrelsen har målat om uthyrningsrummet och har också godtagit en offert på att lägga nytt golv, flytta dörren till toaletten så att den ska vara inifrån rummet i stället för att man, som idag, måste gå ut i korridoren för att gå på toaletten. Datum för golvläggning och byte av dörr är inte satt ännu, men troligen snart. Om du har gäster som vill sova över går det bra att hyra uthyrningsrummet, men kom ihåg att stänga fönstren om du har vädrat och haft dem öppna. Det är den som hyr uthyrningsrummet som ansvarar för att rummet lämnas städat och i gott skick. Rummet kostar 150 kr/natt och betalas i förskott. Regler för uthyrningsrummet finns i appen för tvättstugebokning. Betalning för rummet görs företrädesvis via föreningens swishnummer: 123 22 74 744.

Trapprenovering

Styrelsen har bokat slipning och renovering av trapporna, vilket kommer att starta vecka 24. Efter det kommer vi att ha riktigt fina trapphus. Styrelsen har också bokat in trappstädning för att trapporna inte ska städas sönder efter renoveringen. Under lågsäsong (sommartid) städas det var annan vecka och under högsäsong städas trapporna varje vecka. Städbolaget kommer också att städa tvättstugor och med jämna intervall källargångarna.

Avgiftshöjning

Vi kommer att höja avgifterna med 100 kr per lägenhet och månad från och med augusti på grund av städningen.

Förrådsinventering

Förrådsinventeringen är i stort sett klar. Vet man med sig att man inte meddelat vilka förråd man har, så går det bra att meddela oss på styrelsen@brfgrindstugan.se. Den färdiga listan läggs upp i tvättstugeappen. Där kommer det att stå föreningens lägenhetsnummer samt vilka förråd man har.

OVK-åtgärder

Det verkar också so att det flesta anslutna fläktar nu är bortkopplade. Vet man med sig att man har en ansluten fläkt och det inte är åtgärdat så kan man kontakta Jensen. De har folk som kan göra det.

Styrelsearbete

Vi är alltid på jakt efter styrelsemedlemmar och folk som är intresserade av att hjälpa till. Vi vill redan nu flagga för att vi kommer att behöva valberedare i höst. Nuvarande valberedare har varit valberedare med den äran i flera år och han har meddelat att han tänker sluta i höst. Vi behöver två valberedare till föreningsstämman. Är man intresserad så kan man meddela oss på styrelsen@brfgrindstugan.se

Byte av ekonomisk förvaltare

Vi kommer att byta från Simpleko till HSB som ekonomisk förvaltare till bokslutsåret, alltså den 1 september. För er medlemmar blir det ingen förändring, ni kommer att få era avier som vanligt, men det kommer att stå HSB på dem i stället. HSB tar också över kön till garagen från Simpleko. Alla nya kontaktuppgifter läggs ut på hemsidan och kommer att finnas i portarna.

Trevlig sommar önskar styrelsen!

(Kajsa, Karin, Kimberly, Maria, José, Anna-Sara, Camilla och Staffan)


Warning: Division by zero in /data/7/1/71589f20-0f23-4f32-adce-5139950928b8/brfgrindstugan.se/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1415